Treš meseca 2017: Treš januara

12:08:00

Verujem da vam je svima na nos ova priča izašla, ali ne mogu da se u ovom postu ne osvrnem na nju jer se samo o vozu i pričalo tokom meseca.

Evo, dragi moji, kako danas funkcioniše srpska politika:

Korak prvi: Napravićemo voz na kojem na dvadeset i jednom jeziku piše Kosovo je Srbija i koji unutra izgleda kao bogomolja. Pa poznato je da naš narod živi za kičericu! Što ne bismo koristili freske kao reklame i time uvredili i vernike i one koji to nisu?
Takođe ćemo polazak voza proslaviti kao državni praznik.

Korak drugi: Pravićemo se da nemamo blagog pojma da bi takvo ukrašavanje voza moglo da izazove nemire i više naškodi našem narodu dole, nego da im pomogne. Onda ćemo odjednom, kao, postati svesni šta bi sve moglo da se desi, pa ćemo zaustaviti voz pre nego što stigne na odredište i tako ispasti heroji, jer smo sprečili nerede. Uživaćemo u pohvalama.

Korak treći: Pokušaje nemira ćemo toliko preuveličati da ćemo javno početi da pričamo o tome kako ćemo ratovati, ali nećemo dozvoliti da iko naudi Srbima na Kosovu, iako smo svesni da sve to pomalo liči na ono Slobino: Niko ne sme da vas dira.



'Alo, bre, ljudi?! Da li zaista smatrate da je prihvatljivo u okviru kampanje raspirivati ratne pobude? I dok, očigledno, vlasti na ovaj način rade direktno protiv države i svog naroda, uvek će se naći internet pacijenti koji kvazi idu da brane Kosovo.

Desilo mi se da sam slučajno status koji je govorio o tome kako je ovo sve s vozom totalna glupost ostavim na public, pa da u inbox dobijem poruku ljutitog kosovskog Albanca o tome kako Kosovo nikad neće biti Srbija i da mogu samo da sanjam.I to jer je od celog statusa razumeo samo Kosovo je Srbija (što sam spomenula kao natpis na vozu).

I sada vi meni kažite da li je normalno da političari rade tako nešto? Kod nas je to, izgleda, savršeno normalno. Samo čekam momenat kada će se među internet huliganima naći neko dovoljno umobolan da počne da okuplja ljude u te svrhe. E, onda će stvarno biti potrebe da se sprečavaju incidenti.

Lepo je to što su hteli da posle toliko godina voz iz Beograda opet vozi za Kosovsku Mitrovicu. I ubeđena sam da bi sve bilo super da je poslat jedan sasvim običan voz, koji se ni po čemu ne izdvaja od drugih. Ali ne, mi živimo za provokacije.

Pa vi dobro razmislite za koga glasate.


You Might Also Like

2 коментара