Knjiški moljac: Nil Gejmen - Uspavana i vreteno

16:09:00

Kratka priča Uspavana i vreteno, deo je zbirke Nila Gejmena pod nazivom Upozorenje o sadržaju, a kako je objavljena i kao posebna knjiga, u Laguninom prevodu ove zbirke je izostavljena. Ova priča je takođe još jedan u nizu dokaza da su Nil Gejmen i Kris Ridl odličan tandem.

Ova priča je ponovo ispričana Trnova Ružica - odnosno Uspavana lepotica, kako već više volite - pripovedana, naravno,  na jedan drugačiji, mračniji, potpuno Gejmenovski način. Ovo nije delo koje će samim svojim sadržajem da vas ostavi bez daha, ali kombinacija iskrivljene originalne priče i ilustracija Krisa Ridla možda ipak uspe u tome. Ilustranije savršeno prate priču i mislim da nikada nisam videla lepšu knjigu. U jednom od utisaka o ovoj knjizi na sajtu Goodreads pročitala sam da bi bojanka za odrasle sa ovim ilustracijama bila pun pogodak i upotpunosti se slažem sa tom izjavom.

Ono što mi se u promenama ove priče najviše dopalo je to što, za promenu, sadrži veoma jake ženske likove oko kojih se razvija priča i što se sudbina ne prepušta čekanju princa na belom konju.



You Might Also Like

0 коментара