Knjiški moljac: Nenad Gajić - Bajka nad bajkama - Senka u tami

10:00:00

Bajka nad bajkama - Senka u tami nas vodi na putovanje koje započinjemo uz Senku, devojčicu kojoj Suđaje na rođenju nisu dodelile baš tako srećnu sudbinu. Ona u jednom danu gubi sve što je ikad imala, a to seže daleko - od materijalnog, do porodice i vida - ali će, za uzvrat, na svom putu da pronađe ljude i neke nove sposobnosti koje će delimično nadoknaditi ono što je izgubila.

Ukoliko ste do sada čuli za Nenada Gajića, vrlo je verovatno da znate za njega kao pisca knjige Slovenska mitologija, te nije neočekivano što se i njegov serijal knjiga, pod nazivom Bajka nad bajkama, temelji upravo na slovenskoj mitologiji. Upravo to je ono što mi se u ovoj knjizi najviše svidelo. Tokom puta se susrećemo sa junacima opevanim u pesmama, božijim sinovima, vešticama, vampirima i vukovima, kao i mnogim drugim bićima opevanim u našoj bogatoj mitologiji i narodnim pesmama. Iako je zadatak koji družina ima da obavi glavna tačna ovog romana i veoma drži pažnju, iščekivanje pojave novog bića iz folklora je konstantno prisutno. Definitivno je u pitanju jedan veoma dinamičan roman. 

Za čitanje ovog romana će vam poznavanje slovenske mitologije možda otkriti malo više o ovim bićima, ali isto tako ćete možda biti u stanju da predvidite šta će da se desili, ili koje je biće određena osoba na osnovu njenih sposobnosti. Ali, ukoliko niste poznavalac slovenske mitologije, nije smak sveta. Ova knjiga ima dovoljno objašnjenja da usput saznate mnogo toga novog i definitivno neće biti nejasna samo zbot toga što vam nedostaje ovo predznanje.

You Might Also Like

0 коментара