Knjiški moljac: Wrap Up - mart 2017.

13:50:00


Tokom marta zbog obaveza nisam stizala da čitam, a redovno sam zaboravljala da ponesem knjigu kako bih čitala u prevozu. To nije baš pomoglo. Nisam pročitala nijednu knjigu, sve do poslednjih dana meseca, kada sam u tri do četiri dana pročitala dve knjige i započela treću.

U martu sam pročitala sve ukupno 448 strana,  što i nije tako loše s obzirom na to da je do nekoliko dana pred kraj meseca taj broj bio nula.

Prva knjiga koju sam pročitala u martu bila je Knjiga o groblju, Nila Gejmena. Uživala sam u čitanju i ocenila sam je sa četiri zvezdice. Iako smatram da je knjiga odlična, mučim se oko njenog prikaza jer se mnogo stvari dešava na istom mestu, a ne žalim previše da otkrijem. No, videćemo.


Drugu knjigu sam dobila od izdavačke kuće Evro Book. U pitanju je Janičar, Saše Edija Đorđevića. Ocenila sam je takođe da četiri zvezdice. Delo je jedan sasvim realan, veoma potresan prikaz života Srba pod turskom vladavinom.


Početak je aprila, a ja već čitam dve knjige odjednom i na dobrom sam putu da ih završim, te se nadam da će u sledećem wrap upu biti više knjiga.

You Might Also Like

6 коментара

  1. Nikada nisam voleo da čitam više od jedne knjige, mada poštujem ko čita uporedo dve i više, naravno ako ih završava :) E taj Nil Gejmen me zanima, fan sam, kava mu je ta Knjiga o groblju, jel nije previše dečija, pošto sam takve neke komentare dobio, a ti si pročitala, pa ako možeš i želiš podeli utisak. Svakako hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja često čitam dve ako je jedna baš obimna, pa da je ne vučem za sobom Onda nju čitam kad sam kod kuće, a neku malenuponesem da imam u busu i slčno.:)

      Moglo bi se reći da je pomalo dečija, ali naracija nije dečija. Ja kada čitam dečije knjige smeta mi naracija, koja je prilagođena jer je obraćanje detetu. Ali ovde se to nije desilo. Meni se knjiga veoma sviđa, ima elemente folklora, kao i sva Gejmenova dela. Smišljam kako da napišem valjan prikaz knjige, a da ne otkrijem previše. Svakakoće nešto detaljnije biti na blogu u narednim danima.:)

      Избриши
  2. Ja danas pročitala 20 strana u busu :-D A u povratku sam morala da stojim i umalo se nisam onesvestila, kakvo čitanje... Meni je Knjiga o groblju negde osrednja (kad je uporedim s ostalim Gejmanovim knjigama koje sam čitala). Najviše volim Zvezdanu prašinu, pa Koralinu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja živim malo dalje od grada, pa imam tu sreću da bude mesta da sednem, pa čitam. Čitam i stojeći kad nije baš velika gužva. Ali kad su one velike vrućine ne mogu ni da dišem, a kamoli da čitam. Ja s čitala Gejmenove grafičke novele, tek sam se sada prešaltala na romane. Meni je Knjiga o groblju skroz okej, ali verujem da ima i boljih.:)

      Избриши