Alice in Animeland: Saint Oniisan

14:09:00

Prošlo je mnogo vremena od kada sam poslednji put imala vremena da odgledam neki anime. Međutim, kada sam saznala da postoji anime o Isusu i Budi koji žive kao cimeri, a pritom nije dugačak, morala sam jedno veče da izdvojim za gledanje tog čuda.

Upitanju je anime koji ima dve OVA epizode i film koji traje nešto više od sat vremena. Isus i Buda odlučuju da idu na odmor na Zemlju, a, posle dugog većanja, za destinaciju biraju Japan. Oni iznajmljuju stan kod vrlo striktne starice i, ako se bogovi nečega boje, to je upravo ona. Naravno, moraju da se ponašaju kao obični ljudi, kako niko ne bi posumnjao ko su i naravno da mnogo puta uprskaju i, recimo, slučajno izvedu čuda pred ljudima, ali oni to, nekako, ne skapiraju.

Kompletna radnja je izuzetno komična, do te mere da tera suze na oči, ali, iako se radi o osetljivoj temi kao što je religija, ona ni u jednom momentu nije uvredljiva. Uglavnom su u pitanju bezazlene komične situacije, poput toga da Isusa u prodavnici prepoznaju kao Džoni Depa, pa se on totalno uživi u ulogu.

Uživala sam u gledanju ovog animea i definitivno ću da teram i druge da gledaju. Ukoliko ne volite klasični, anime, stil crtanja, neće vam biti problem da gledate ovaj film jer, iako ima neke momente u animaciji kosi su tipični za anime, stil crtanja nije toliko tipičan. Dakle, ako tražite dobru komediju i ne vređa vas što su dve svete figure deo nje, toplo preporučujem da pogledate Saint Oniisan!


You Might Also Like

0 коментара