Knjiški moljac: Interview with the Vampire: Claudia's Story

13:38:00

Bilo da ste zaljubljenik u Intervju sa vampirom trilogiju ili njenu filmsku verziju, verujem da bi ova grafička novela mogla da vam se svidi. Ona nam prikazuje u priču o Klaudiji, devojčici vampiru iz ovog dela.

Ono čemu bih, pre svega, posvetila pažnju, je sam izgled ove grafičke novele. Crtež je predivan, to što je rađen u sepija verziji daje starinski duh samom vizuelnom delu priče, a jedina stvar koja je rađena u boji je krv, koja je verno prikazana grimiznom bojom, što veoma dodaje na dramatičnosti.




Stil govora svakog od likova je veoma arhaičan, što je još jedna od stvari koje doprinose da se kompletno upustite u priču. Sama priča je neverovatna i na momente pomalo jeziva. Prvo osećate sažaljenje zbog devojčice koja je izborom drugih postala vampir kao tako mala i nikada neće moći da odraste u fizičkom smislu. Tokom razvoja radnje se primeti njena frustracija time što je već odavno žena, a i dalje je zarobljena u telu deteta. Tokom čitanja ume da bude pomalo uznemiravajuće videti na šta je sve sposobna osoba koja izgleda kao devojčica od najviše deset godina.


Ova grafička novela je definitivno divan i veoma kreativan dodatak originalnom delu, uz pomoć kojeg saznajemo više o ličnosti jednog lika kojem nije posvećeno dovoljno pažnje u originalnom delu.



You Might Also Like

0 коментара