Knjiški moljac: Nepopularna mišljenja - Book Tag

10:00:00

Olja, sa bloga All about my shelf  me je tagovala da uradim tag o ne baš popularnim mišljenjima. Rađenje ovog taga svakako planiram za jedan od svojih jutjub videa, a li ne vidim zbog čega ne bi imao i blog verziju na srpskom. 

Olja je nedavno pokrenula svoj blog i ima neverovatan talenat da vam probudi želju za čitanjem određene knjige, tako da vam definitivno preporučujem da posetite njen blog. Upravo sam otkrila da ona na svom blogu piše i o izdanjima koja kod nas treba da budu objavljena, kao i koje knjige će da postanu filmovi i mislim da je sjajna ideja posati o tome!

Popularna knjiga ili serijal koji se tebi ne sviđa

Nekako, da bih odgovorila na svako od pitanja u ovom tagu, moram dobro da razmislim, jer nisam pročitala toliko zaista popularnih knjiga i sa čitanjem takvih sam počela relativno skoro. ne znam koliko je generalno popularna ali je kod nas knjiga Maestra bila SVUDA. Bila je odlično izreklamirana u smislu da ste je videli gde god da se okrenete. Većini čitalaca i čitateljki se svidela. Međutim, ja sam se osetila prevarenom jer uopšte nije u pitanju vrhunski triler, kao što je reklamirano, već erotika, sa minimalnom količinom trilera, koji je, iako dobar, pao u drugi plan.


Knjiga koja se tebi sviđa, a drugi je ne vole

Primetila sam da čak i najveći fanovi Džona Grina ne smatraju Gradove na papiru preterano dobrom knjigom. Ne mrze je, ali nije im ostavila neki preterano pozitivan utisak. Meni je čitanje ove knjige bilo izuzetno prijatno iskustvo i ona me je uvela u svet knjiga Džona Grina, te me navela na to da poželim da pročitam i ostale. 


Ljubavni trougao u kojem je glavni lik završio sa pogrešnom osobom ili popularni fikcionalni par koji ti se ne sviđa

Iskreno, generalno mrzim ljubavne trouglove, volela bih da se nikada ne pojavljuju, a, na moju veliku žalost, ima ih i previše. Ne pada mi nijedan konkretan par na pamet, ali svaki par koji je upleten u ljubavni trougao mi je mrzak i nikada ne navijam za jednu ili drugu stranu.

Popularni žanr koji retko uzimaš u ruke

Erotika i čiklit. Ovi žanrovi jednostavno nisu za mene. Dosadni su mi i ne uživam čitajući ih. Što manje romanse u prvom planu ima u knjigama koje čitam, to bolje. Veliki sam ljubitelj horora i fantazije/fantastike, tako da se knjige ove vrste ne uklapaju baš u moj ukus.

Obožavani fikcionalni lik kojeg ne voliš

Nemojte da me spalite na lomači, ali zaista ne volim nijednog lika iz Hari Potera jer mi ni sam serijal nikada nije bio preterano zanimljiv. Sećam se da mi je, kao klinki Hermiona bila posebno mrska. Možda zbog toga što ju je u filmu glumila Ema Votson, a ona mi je dan danas totalno antipatična, a da ni sama ne znam zbog čega.

Popularni autor koji ti iz nekog razloga ne leži

Dž. K. Rouling. Nemam želju da čitam Hari Potera, niti one knjige koje je pisala pod pseudonimom kojeg se više ni ne sećam. Odlučila sam da joj dam šansu čitajući Upražnjeno mesto i mislim da je to potpuno pogrešna knjiga za ovu priliku, prvo jer je veoma obimna, a drugo jer ni obožavaoci ove autorke nisu preterano oduševljeni. Počinjala sam da je čitam više puta i nikako mi nije išlo. Sad mi je nekako krenulo, tako da sam odlučila da se nateram da je ovog put završim, iako to inače ne radim.


Popularni knjiški kliše koji ti je dosadio

Odakle da počnem? Ljubavni trougao, pa onda onaj TOTALNI kliše siromašne devojke, koja nije ništa posebno, u koju se zaljubi dečko koji je vrlo popularan, neretko bogat i slavan, zatim kliše popularne devojke u koju se svi zaljubljuju na prvi pogled, generalno zaljubljivanje na prvi pogled.

Popularan serijal koji ne planiraš da pročitaš

Hari Poter i Pedeset nijansi sive, iz već navedenih razloga. Elita, jer mi se sam sinopsis čini kao skup onog što ne podnosim, a i deluje mi pomalo seksistički. Tvajlajt, Vampirsku akademiju i ostale kliše vampirske serijale.

Izreka kaže Knjiga je uvek bolja od filma. Međutim, koja filmska ili TV adaptacija ti se više svidela od knjige?

Definitivno film Serija nesrećnih događaja. Način propovedanja u knjigama ni mi nikada baš nije legao, dok mi je film jedan od omiljenih još od kada sam ga prvi put odgledala.

Ja ovom prilikom neću tagovati nikog posebno, ali svako ko želi da radi ovaj tag na svom blogu može da se oseća tagovanim. Ukoliko želite, možete da mi ostavite neka od svojih nepopularnih mišljenja u komentare.

You Might Also Like

4 коментара

  1. Mislila sam da sam jedina koja ne voli ni Emu Votson ni Hermionu preterano :D Inače je skoro izašla i tv verzija Serije nesrećnih događaja i meni je iskreno bolja od filma (a slažem se da je film bolji od knjiga, mada nisam ljubitelj Džima Kerija).
    Sve u svemu, duša me boli samo za Dž. K. Rouling, ali su ti super odgovori :D Baš mi je drago što si uradila tag i hvala ti na lepim rečima s početka objave <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj, znaaam da ima serija, zato sam naglasila da je ovo o čemu pričam film. Ali nisam još stigla da odgledam seriju. Meni Džim Keri baš nosi duh vilma i obožavala sam lik Olafa i pre nego što sam provalila da je u pitanju Džim Keri. A bilo mi je potrebno neko vreme, veruj mi. :')

      Znala sam da će Dž. K. verovatno većini da bude trn u oku, ali šta ću kad mi ne leži. Moja doza magije i čudnih škola u detinjstvu bio je Čarli Boun. I još uvek je. :)

      Избриши
  2. Koje je gubljenje vremena to Upražnjeno mesto (a i hartije). Doduše, sad čitam njen Zov kukavice i mnogo je bolja, a Harija volim od školskih dana.
    Ni ja nisam ljubitelj romansi, što manje ljubavisanja, ja srećnija :-D
    Radila sam ovaj tag na YT, sećam se.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam i ja osećaj da jeste, ali ću je pročitti do kraja iz prostog razloga što sam je dobil od izdavača, pa bih da napišem taj tekst i završim s njom. Ja verujem da joj se neću vraćati, mislim da jednostavno nije za mene.

      Ja sam se oduševila Anom u haljini od krvi jer ima puno prosipanja creva i skoro nimalo ljubavisanja. :')

      Избриши