Knjiški moljac: Karen Duve - Grrrrim

13:13:00

Kako knjiga o kojoj vam danas pišem nije preterano dugačka, tako ni sam teksto o njoj neće biti. Ovu knjigu sam nedavno dobila na poklon, a kroz nekoliko dana saznaćete i kojom prilikom, bez brige. Mada nije da mislim da ste brinuli oko toga.

Karen Duve doživljava i prikazuje bajke braće Grim na potpuno novi način. Neke od njih smestila je u savremeno doba, ali u tom slučaju nikako nije uspela da izostavi popularne vampire i vukodlake. Neki likovi u ovim novim verzijama gimovih bajki trpe vršnjačko nasilje, neki su opsednuti izglednom, a nekima je poprilično spustila moralne kriterijume.

Ono što je sigurno je to da ove bajke nikako nisu za decu i da su potpuno prešle liniju koja je graničila tu vrstu literature od one za odrasle. Definitivno nas nije poštedela grafičkih, krvavih scena i to je upravo ono što ovoj skupini priča daje posebnu draž. 



Ukoliko želite da zavirite u poznate bajke poput Snežane i sedam patuljaka, Uspavane lepotice ili Crvenkape na potpuno novi način, prihvatite se ovog knjižurka.


You Might Also Like

2 коментара