Knjiški moljac: B. D. Benedikt - Federalni šerif

19:08:00

Federalni šerif je još jedno u nizu Benediktovih džepnih izdanja. Ovo nije kratki roman. Pre je duga priča. Stotinak strana duga, ali s obzirom na dimenzije same knjige i veličinu fonta, nije to neka dužina.

Radnja se odvija u razuzdanom Teksasu, tokom vlasti bezakonja. Federalna vlada šalje svog šerifa da preotme vlast od mafije i ponovo uspostavi vladavinu zakona. Priča prati dvoje ljudi. Siromašnu devojku kojoj je vladar tog dela Teksasa ubio porodicu, a nju muči i izgladnjuje sa ciljem da pristane da se uda za njega. Svoj spas ona pronalazi u novopridošlom federalnom šerifu.

Ovaj neverovatno uglađen i dobro vaspitan mladi gospodin se lokalnoj mafiji prestavlja kao sušta suprotnost onoga što jeste. Ubrzo postaje strah i trepet malog grada u koji su ga poslali.
Kompletna priča je veoma dobro i detaljno razrađena i puna preokreta. Ne mogu da kažem da isti ti preokreti nisu pomalo predvidivi, ali ne kvare kompletni utisak, koji je dobar.

Ukoliko ste znatiželjni po pitanju daljeg zapleta ove priče, prihvatite se ove knjige. Neće vam oduzeti mnogo vremena. Sasvim je realno da je pročitate iz jednog ili dva puta.

You Might Also Like

0 коментара