Knjiški moljac: Book Haul - april 2017.

14:33:00


Iako sam rekla da ću od sada pisati sezonske book haul postove, predomislila sam se jer mislim da je bolje i da se u postu nalazi jedna ili dve knjige, nego da imam gomilu knjiga i da onda ne mogu ni da stavim sve nazive i imena autora u tagove, jer podržavaju samo 200 karaktera.

Neplanirano, ovog meseca je moja biblioteka postala bogatija za 5 knjiga i jednu mangu.

U Instagram nagradnoj igri, koju je organizovala Irena (Magic Box Kiki) dobila sam dve knjige. Njih ste već imali priliku da vidite u postu u kojem sam otvarala nagradni paket. U pitanju su dečija knjiga Svemir i knjiga Snovi u plavom, Džodžo Mojes. Izdanje je Vulkanovo izdanje, a maloprodajna cena iznosi 800 dinara.


Ovog meseca kupila sam tri knjige. Prva je dobrano ispraznila moj novčani štek, međutim, odlučila sam da je kupim zbog toga što mi je potrebna za seminarski rad, ali prvenstveno zbog toga što me tema veoma interesuje, a nisam mogla da nađem nijednu knjigu koja se njom bavi. U pitanju je knjiga Sober Living For The Revolution: Hardcore Punk, Straigt Edge and Radical Politics, koju je napisao Gabrijel Kuhn. Kako je knjiga na engleskom, automatski je skuplja, te je njena cena u Vulkanu bila oko 3400 dinara. Pomislila sam kako je ova knjiga od 300 strana pretanka za takvu cenu, ali kad sam je otvorila i videla veličinu fonta od koje oči ispadaju, shvatila sam da bi sa standardnim fontom imala barem 500 strana.


Rekla sam da ću kupivati najviše jednu knjigu mesečno, ali je Laguna izdala četiri knjige koje očekujem već neko vreme, te sam, kada sam sestri za rođendan kupovala knjigu Zovem se mama, jednostavno morala da kupim jednu od te četiri knjige. Odlučila sam se za Upozorenje o sadržaju, Nila Gejmena, čija je cena u Laguni 900 dinara.


Takođe, prolećno sniženje Urban Readsa trajalo je do 25. aprila i sve knjige su bile 700 dinara, te sam odlučila da ovog meseca kupim i knjigu Illuminae, Ejmi Kaufman i Džeja Kristofa, koju već veoma dugo želim, a da tokom maja i juna iskuliram od kupovine knjiga. Cena knjige je inače 1000 dinara.


Od drugarice sam dobila drugi deo mange Peach Girl Momo. Trenutno sam u potrazi za ostalim, po što manjoj ceni.


Iako sam ovog meseca kupila tri knjige, sve i jedna su knjige koje me veoma zanimaju i koje ću ubrzo pročitati. Ponosna sam na sebe što nisam poklekla pred sniženjima i kupila bilo šta samo zato što je jeftino.

You Might Also Like

2 коментара

  1. Novi Gejmen mi je na spisku za Noć knjige u junu. Želim ti da uspeš u nameri da se uzdržavaš od kupovine naredna 2 meseca (meni to gotovo nikad ne uspe) :-D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Već mi nije uspelo, hahahaha. Ali sam kupila ono što zaista želim već jako dugo i našla sam to za male pare, tako da mi je to okej.:D

      Избриши