Utisci života: Motori i rokenrol.

17:17:00

Moto skupovi nikada nisu preterano inovativni. Odeš leti da se iskačeš uz eks-ju rok koji nikada ne bi pustio na jutjubu,  ali znaš svaku pesmu jer si uz njih odrastao. Slušaš kliše ljubavisanja starih rokera i čekaš onih nekoliko pank pesama na kraju da  izdivljaš kako treba.

Naravno, desi se da iza starih hitova karakterističnih za moto skupove prepoznaš bend koji bi ti se svideo i na nekoj drugoj svirci, sa boljim repertoarom.

Prvo veče skupa moto kluba Falcons pažnju mi je,  izborom nekoliko pesama,  privukao bend Vesele osamdesete. Oprostiću im što su fejlovali tekst Alkoholičarke. Oni su se barem setili da otsviraju tako nešto. S obzirom na to da su Kragujevčani, nije izostao ni KBO.

Jedna od prednosti moto skupova je ta što tek oformljeni bendovi imaju šansu da iskuse kakav je osećaj svirati na većoj bini. Mnogima su baš ovakva dešavanja povod da prvi put kroče na binu.

Drugi dan sam otišla ranije,  kako bih bila sigurna da neću propustiti svirku benda za koji smatram da su mlade nade rumskog rokenrola.

Bio je prisutan priličan broj ljudi koji su došli da podrže ortake.  To se u Rumi skoro nije desilo. Momci i devojka pod zajedničkim imenom Deseti krug otvorili su drugo veče moto susreta MK Falcons. Mlađanom bendu je ovo bila prva svirka, a delovali su dovoljno opušteno da masa može da pomisli da su već navikli na atmosferu sviranja pred publikom.  Nadam se da su se tako i osećali. Svirka je bila veoma dobra. Verujem da će sledeći put,  kada budu imali više slobode po pitanju izbora repertoara, tek pokazati šta sve umeju.
Za nekoliko dana ću vas više upoznati sa ovim bendom,  tako da ne menjajte kanal... To jest blog.


Svako ko je ikada otišao na moto skup,  zna da ovi događaji ne mogu da prođu bez barem jedne pesme Osvajača. Rumski moto klubovi su više puta dovodili Epolog. Red je bio da jednom čujemo i original.  Nisam neki fan,  ali pesme Osvajača su ispratile moje detinjstvo i bilo mi je drago da ih konačno čujem uživo.


Ove godine je sezona moto skupova za mene skraćena,  s obzirom na to da je ovaj jedini na koji sam uspela da odem,  ali će to biti nadoknađeno dobrim provodom na nekim drugim mestima.

You Might Also Like

0 коментара