Alice in Animeland: Death Note.

21:41:00

Jedan od najboljih animea koje sam gledala.
Ponosno stoji rame uz rame sa Another i Shingeki no Kyojin.
Prvi koji je dobio titulu omiljenog.

Odlična priča, savršena tematika.

Sviđa mi se sukob velikih umova i njihova moć manipulacije.

Iako svi obožavaju L-a, preferiram Kiru zbog same njegove životne priče. Sviđa mi se profil deteta za primer, koje sve što čini, čini iz najbolje i najčistije namere, ali mu vremenom moć obuzima i izvrće um i sistem vrednosti i pretvara ga u jednu izopačenu kreaturu. Iz istog razloga volim i Melloa-a. Jednostavno me vuku ti likovi sa psihopatskim profilom.



Sama ideja Death Note-a mi je genijalna. Zaista, ko bi se setio sveske koja služi za ubijanje ljudi (osim Ohbe, koji se ocigledno setio)?!



Omiljeni lik: Ryuk, jer je prikazan kao budala, maskota, a u stvari ima vodeću ulogu u celoj toj havariji.

Misu, sa druge strane, uopste ne volim. Totalna je glupača i mislim da je Kiri trebalo dati malo veći izazov za manipulaciju. Nju je jednostavno prelako izmanipulisati, pa je samim tim i manje zanimljivo. Ali, stajling joj je dobar, moram priznati.

Još jedna sjajna stvar kod ovog animea je ta što ne postoji loš opening ili closing. Svi su savršeni.




You Might Also Like

4 коментара

  1. Slažem se.... Odličan anime, ali mi nije omiljeni. Najbolji anime, po mom mišljenju, je Ergo Proxy. Ako nisi gledala, baci se na to. Filozofija i socio-psihopatologija društva 22og veka. Genijalno! Plus, volim igranje sa imenima. Na drugom mestu - nezaobilazni Devil May Cry. Hoću da budem Dante kad porastem :D Hvala najlepše za post o Mejdenima, očekivala sam ga i mnogo sam mu se obradovala :D Jedva čekam da te opet vidim :***

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Devil May Cry planiram da gledam, a stavicu i Ergo Proxy na listu, pada nisam nesto ljubitelj bilo cega sto se odigrava u buducnosti.
      Nema na cemu. Iskreno sam mislila da ce biti daleko bolji, ali previse utisaka odjednom i zbrkane misli to nisu dozvolili. Drago mi je da te je ipak obradovao.
      I ja tebe jedva cekam da vidim.^^
      Cetvrtog sam ceo dan u Beogradu, pa javi ako budes imala vremena da se vidimo.:***

      Избриши
  2. Анониман17. јул 2014. 19:20

    Anime i valja nesto do 25-te epizode. Near i Mello su toliko isforsirani negativci da je to tuzno. Ako hoces da gledas ozbiljan kvalitet gledaj Monster ili Kara no Kyokai, U poredjenju s' njima DN je u najbolju ruku prosecan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je sad vec stvar ukusa. Meni je kompletan anime odlican i ostavio je jedan od najboljih i najjacih utisaka do sada.
      Odgledacu anime koje preporucujes, mada sumnjam da ce to promeniti moje misljenje o ovom animeu.

      Избриши