Šećer pita: Velibor Nikolić (Brigand): Mi nismo grunge bend

16:17:00

Na današnji dan, tačno u podne, objavljen je drugi studijski album alternativnog rok sastava Brigand. Pred sam izlazak albuma sam, o razlikama u odnosu na prethodni, promenama u radu benda, biranju lokacije za snimanje spota i nekim drugim temama, za Helly Cherry Webzine razgovarala sa vokalom i gitaristom ovog sastava, Veliborom Nikolićem.

Ovo nije prvi put da radim intervju sa Veliborom. Prvi put smo razgovarali za ovaj blog još 2015. godine i taj intervju je i dalje najčitaniji tekst na blogu. Drugi put smo razgovarali za potrebe intervju-profila koji sam radila za fakultet i koji nigde nije objavljen, iako mi je to najdraži rad, ali je u formi pitanje-odgovor taj intervju objavljen na Helly Cherry portalu.

Što se tiče ovog poslednjeg, ovde vam otkrivam njegov deo, a ceo intervju možete pročitati ovde.


  • Kako je od radnog naziva Sektaški obredi na grobu našeg bivšeg predsednika došlo do konačnog naziva albuma Daleko je Vavilon?
To je bila Ilijina fora, kad smo došli u Požarevac da sviramo. Nama je bilo simpatično, pa je spontano nastao kao radni naziv. Ali nijednog momenta nije bila ozbiljna ideja, radni naziv služi da se đavolu zavara trag. Super je kad ljudi nisu načisto da li se zezamo ili smo ozbiljni. To ti da neki prostor u glavi da lakše dišeš kada stvarno odlučuješ kako će se nešto zvati. Daleko je Vavilon ima više značenja kao naziv ploče, a i zvuči nekako kul, zar ne? A ponekad je bitnije kako zvuči, nego šta znači. navodno je zato Rej Kroc Kupio McDonalds, jer je to prezime zvučalo savršeno američki, a kod Čeha Kroca ne bi jeli ni Česi, koliko bi to odvratno ime bilo za restoran.

  • Album ste najavili spotom za pesmu Most je prešao reku. Zbog čega ste kao lokaciju za snimanje spota odabrali napuštenu bolnicu za duhom slabe?
To je bila ideja Ane Danilović, režisera spota i nama se ta ideja svidela. Mada nije bilo jednostavno snimati tamo, nije bilo svejedno. Ja mislim da nema horor video igre ili jeftinog horor filma koji se nekim delom ne odvija na takvim mestima. Zatekli smo svašta tamo, oproštajna pisma iz perioda SHS, skorene lokve krvi, razne uređaje i slično. Ali je dobro iskustvo za nas.You Might Also Like

0 коментара