Postor za sopstvene misli: Počeci filmofilije?

14:32:00

Nikada nisam bila filmofil. Nikad me nije smaralo da odgledam deset epizoda serije ili animea za dan, ali mi je zato gledanje filma prosečne dužine od sat i po vremena uvek bilo naporno i dosadno. Naravno, uvek postoje izuzeci. Filmove mogu da gledam u dva slučaja: sa nekim, pod uslovom da ta osoba može da podnese moje konstantne glupe komentare i zapitkivanja (da, ja sam taj smarač kog nijedan ljubitelj filmova ne voli), ili kada odlučim da ponovo, po ko zna koji put odgledam Crnog bombardera ili LOTR. Moje znanje o glumcima doseže toliko da znam jednog ili dva najpoznatija i po kojeg koji me zanima. Svedimo oba na jedno ime - Džoni Dep.

Nedavno se na mom repertoaru, iz čiste znatiželje, našao The Revenant. Videh scene iz filma po televiziji, ovo je jedini momenat u kom mi je Di Kaprio lep, pa valjda nemam puno da izgubim ako je loš. Ako ne računamo dva i po sata života, koje u tom momentu i onako ne bih pametno potrošila. Radnja nije baš najdinamčnija, ali toliko je scena koje su tako artsy da sam se naprosto zaljubila u film. Mnogo je pažnje posvećeno detaljima i rezultat toga je predivan. Mene, kao osobu koja poprilično obraća pažnju na sitnice, je to baš kupilo. Plus je Di Kaprio rasturio. Lik ima minimalno teksta, a tako je dobro odglumio da je vredelo čekanja da onog prokletog Oskara o kojem svi pričaju dobije baš za ovu ulogu. Zajebite i Titanik i sve ostalo, ovo je pravi momenat za njega!


U roku od nekoliko dana dva puta odgledah Trumbo-a. Nisam sigurna, ali mislim da sam relativno skoro naišla na knjigu po kojoj je rađen ovaj biografski film o Trembou. Nisam se trudila da saznam detalje o njemu, samo sam želela da vidim zašto je taj pisac i scenarista bitan do te mere da je snimljen film o njemu. A i glavnu ulogu glumi Brajan Krenston. S tim čovekom nema greške. On može da odglumi sve - od smotanog oca koji se boji sopstvene žene u komičnom sitkomu, do neprikosnovenog Voltera Vajta. Priča je sjajna, ceo film je vizuelno jako lepo odrađen i ostavio me je u razmišljanju.

Skroz je super osećaj kada veliki filmofil, koji konstantno skida i gleda filmove, oda priznanje tebi, neznalici koja je rendom uzela i skinula film da bi ga odgledala, da je to jedan od najboljih filmova koje je gledao u životu. Nije teško pretpostaviti da je film sjajan. Nominacija za Oskara ne pada s neba. S tim što mene nije privukla ta nominacija (za nju nisam ni znala), već jedna jednostavna korica knjige. Takođe, gledajući ovaj film odlučila sam da odgledam još nekoliko koji se u njemu spominju.


Toliko sam oduševljena ovim filmovima da je to zabrinjavajuće. Već razmišljam šta sledeće da skinem i odgledam i bojim se da će društveni život od sada da bude još nepostojaniji jer će život da mi se pretvori u bioskop.

You Might Also Like

0 коментара